Tanáraink

NAGYNÉ BEER NOÉMI – művészeti vezető, táncpedagógus

Általános iskolai éveim alatt szertornát tanultam, majd gimnazistaként, a testnevelő tanárom javaslatára kezdtem el táncot tanulni Kricskovics Antal, Erkel-díjas koreográfusnál a Magyarországi Nemzetiségi – mostani nevén Fáklya Táncegyüttesben, ahol a balkáni folklór és a modern Graham-balett-technika ötvözésével egy egészen új stílust teremtettünk, illetve képviseltünk.
Amatőr éveim után közel húsz évig voltam hivatásos táncos, szólista a Budapest Táncegyüttesnél, illetve az utolsó négy évben a BM Duna Művészegyüttesnél. Az autentikus folklór műsorok mellett mindkét együttesnél nagy hangsúlyt kaptak az egész estét betöltő táncszínházi produkciók, melyek kapcsán számos szóló szerepet is eltáncolhattam, mint pl.: Relációk I. – II., Eszter imája, Ősi elégiák, Fekete pár, Ráckevi ballada, Mise, Daphnis és Chloé.

Ez idő alatt végeztem el egy kifejezetten hivatásos táncosok részére szervezett Táncpedagógus Képzést. Tudásomat azóta is folyamatosan frissítem, bővítem különböző kurzusok elvégzésével.
Második gyermekem születése után felhagytam a hivatásos pályával és megalapítottam az ADONIKA Mozgásművészeti Stúdiót.
2007-ben a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által kiadott modern-táncpedagógusi Nívó-díjban részesültem.
2011-ben  Berczik Sára díjat kaptam, mellyel a Berczik Sára Alapítvány ismerte el  munkámat.
2016-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kaptam, majd 2020-ban Táncoktatásért díjat.

NAGY NIKOLETT – táncpedagógus, gyermekjóga oktató

Táncos családba születtem, így már kisgyermekkorom óta részét képezi az életemnek a mozdulatművészet, a mozgás művészete.
Kezdetben Berczik Sára-féle esztétikus testképzést tanultam, majd tanfolyami keretek között ismerkedtem meg a klasszikus balett alapjaival, valamint különböző modern tánctechnikákkal, többek között: Graham-, Limon- és Horton-technikával.
Főiskolai és egyetemi tanulmányaim során szabad bölcsészetet, majd vizuális kommunikációt hallgattam, ezzel párhuzamosan végeztem el a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által indított pedagógusi iskolát. Mindezen felül gyakorló művészetterapeutaként és gyermekjóga oktatóként is működöm. Megalakulása óta, mint növendék és 2007-től már, mint pedagógus is részt veszek a Stúdió életében.

VECZÁN SZONJA – táncpedagógus.

Négy éves koromban kezdtem a tánctanulást Sum Anikó kezei között. Először Berczik Sára testképző módszerén keresztül ismerkedtem meg a mozgással, majd később klasszikus balett, valamint modern – kortárs képzésben is részesültem.

Táncos éveimnek 2011-ben első kislányom születése vetett véget – akkor azt hittem végleg – de később, pár évvel második lányom születése után nagy örömömre rátaláltam az ADONIKA Mozgásművészeti Stúdióra, ahol gyorsan be tudtam kapcsolódni a felnőtt csoport munkájába. Noémi biztatására hamarosan jelentkeztem a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által indított Modern – táncpedagógus képzésre, melyet 2018-ban sikeresen el is végeztem, így már mint pedagógus is részt tudok venni az ADONIKA munkájában lakhelyemen Veresegyházán.