Tanár

NAGYNÉ BEER NOÉMI – művészeti vezető, táncpedagógus

Általános iskolai éveim alatt szertornát tanultam, majd gimnazistaként, a testnevelő tanárom javaslatára kezdtem el táncot tanulni Kricskovics Antal, Erkel-díjas koreográfusnál a Magyarországi Nemzetiségi – mostani nevén Fáklya Táncegyüttesben, ahol a balkáni folklór és a modern Graham-balett-technika ötvözésével egy egészen új stílust teremtettünk, illetve képviseltünk.
Amatőr éveim után közel húsz évig voltam hivatásos táncos, szólista a Budapest Táncegyüttesnél, illetve az utolsó négy évben a BM Duna Művészegyüttesnél. Az autentikus folklór műsorok mellett mindkét együttesnél nagy hangsúlyt kaptak az egész estét betöltő táncszínházi produkciók, melyek kapcsán számos szóló szerepet is eltáncolhattam, mint pl.: Relációk I. – II., Eszter imája, Ősi elégiák, Fekete pár, Ráckevi ballada, Mise, Daphnis és Chloé.

Ez idő alatt végeztem el egy kifejezetten hivatásos táncosok részére szervezett Táncpedagógus Képzést. Tudásomat azóta is folyamatosan frissítem, bővítem különböző kurzusok elvégzésével.
Második gyermekem születése után felhagytam a hivatásos pályával és megalapítottam az ADONIKA Mozgásművészeti Stúdiót.
2007-ben a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által kiadott modern-táncpedagógusi Nívó-díjban részesültem.
2011-ben  Berczik Sára díjat kaptam, mellyel a Berczik Sára Alapítvány ismerte el  munkámat.
2016-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kaptam
, majd 2020-ban Táncoktatásért díjat.